Je eigen podcast maken? Met plezier!

Jazeker, content is still king. Maar wie heeft gezegd dat je daarom ellenlange teksten moet produceren? Als verfrissende afwisseling voor geschreven wijsheid bestaat er gelukkig het fenomeen podcast. Wat dat betreft hebben wij goed nieuws: ook jij kan er moeiteloos mee beginnen.

Podcast opnemen

Kom je het eens uitproberen?

Neem contact op voor een korte demo

 

Waarom zou jij een podcast maken?

In de coaching- en amusementswereld is de podcast al veel langer ingeburgerd. Spraakmakende content is echter geschikt voor iedereen die iets te vertellen heeft. Ben jij misschien…

  • een ervaren ondernemer die z’n wijsheden of ondervindingen wil delen?
  • een startende kmo’er die graag op een alternatieve manier content verzamelt?
  • Een ondernemend talent dat niet zo dol is op schrijven, maar wel lekker mondig is?
  • een vooruitstrevende out-of-the-boxdenker die zijn/haar thought leadership extra wil onderstrepen?

De kracht van een podcast

Er zijn massa’s mogelijkheden én voordelen verbonden aan je eigen podcast. In een hedendaagse, gediversifieerde marketingstrategie mag gesproken content immers niet ontbreken. De kunst is om je boodschap op zoveel mogelijk kanalen wereldkundig te maken. Onze kunst is jou daarbij zo goed mogelijk ondersteunen.

We zetten graag de belangrijkste pluspunten van de podcast op een rij:

Een (veel) groter bereik

Hoe knap geschreven je blogs, whitepapers en nieuwsletters ook mogen zijn: ben je zeker dat ze effectief gelezen worden? Tot op het einde? En door wie dan?

Een podcast is enorm laagdrempelig. Ze worden dagelijks massaal verslonden tijdens het sporten, in een autorit of om de monotonie van huishoudelijke taken te onderbreken. Mensen houden van interessante wetenswaardigheden, maar niet iedereen houdt van (lang) leesvoer. Dankzij de toegankelijke podcast kan ook je auditief ingestelde medemens lustig jouw inhoud eigen maken, zonder dat hij/zij moet zitten lezen.

Podcast interview

 

Zeg het voort

De meeste podcasts verlopen in interviewvorm. Je bedenkt een boeiend onderwerp en nodigt een interessante spreker uit, die graag z’n expertise met jou wil delen. Gedurende dit gesprek krijgen jullie beide uitgebreid de gelegenheid om heel diep in te gaan op de materie, waardoor je de relatie met zowel je gast als je publiek aanzienlijk verdiept. Geen oppervlakkige tweetcultuur, nee, een diepgaande analyse - en dat op relatief korte tijd.

Bovendien is de kans reëel dat je gast naderhand jouw podcast ook in zijn/haar eigen netwerk wil delen. Gratis extra exposure!

Talloze mogelijkheden

Doordat je zo vlot long-form content maakt, breiden ook je mogelijkheden alsmaar uit. Je hoeft niet telkens het warm water uit te vinden: een podcast kan perfect aansluiten op een eerder geschreven blogpost, het onderwerp verder uitdiepen, de storyline gesproken beschikbaar maken, een verhaal in fragmenten of hoofdstukken uitspitten, …. Marketinggewijs is dit een ideale tool om steeds zichtbaar en top of mind te blijven!

Zoveel persoonlijker

Laten we even heel eerlijk zijn: luisteren naar mensen in een gesprek is een heel stuk persoonlijker dan het verwerken van lettertekens. Het lijkt alsof je mee aan tafel zit, als een stille waarnemer die dicht bij de sprekers meeluistert. Die nabijheid schept een enorm vertrouwen en brengt ook je boodschap veel dichterbij.

 

Persoonlijke gesprekken op podcast

 

Weet je niet goed waar te beginnen? Een goed idee is vaak al het grootste werk. Contacteer ons vrijblijvend met je hersenspinsels, wij werken met plezier een voorstel op maat uit.

Zo eenvoudig is een podcast bij Tech.Lounge

Plankenkoorts? Faalangst? Bang voor het onbekende? Niet nodig: onze experts nemen je graag bij de hand doorheen Podcastland. Als je dat wil, tenminste: de studio leent zich ook uitstekend voor zelfbediening! Of je nu een volslagen leek bent of een ervaren rot: iedereen kan bij ons een podcast komen maken. Coworking space Tech.Lounge is jouw one-stop-shop.

Kwalitatieve installatie

Onze high-tech opnamestudio verzekert je van een uitstekende geluidskwaliteit. Geen omgevingsgeluid, professionele apparatuur en natuurlijk altijd een expert in de buurt. Wat krijg je van ons?

  • Vijf aangesloten microfoons (handig voor je gastsprekers!)
  • Een bijzonder gebruiksvriendelijk mengpaneel
  • De keuze uit een aantal vrij inzetbare jingles
  • De klassiekers: een lachend publiek, applaus, …
  • Een eenvoudige toolkit voor je montage (knippen en plakken is toegestaan)
  • Desgewenst: een naadloze begeleiding, van bij je idee tot het eindresultaat.

Na opname en bewerking zet je jouw podcast-aflevering vlotjes over op een USB-stick, en kan je hem ongebreideld loslaten op je netwerken - en ver daarbuiten. 

 Podcast maken

 

Onze all-in-service

Jouw podcasttalent verdient absoluut de deskundige omkadering die je van Tech.Lounge gewend bent. Bij vragen over de installatie of ondersteuning op technisch vlak staan wij vanzelfsprekend voor je klaar. Daarnaast gaan we graag verder dan dat en denken we met plezier je volledige plan mee uit.

Wat wil je bereiken? Wie wil je bereiken? Waarover wil je het hebben? Onze experts voorzien je van behendige kunstgrepen en putten uit hun ervaring over wat goed en minder goed werkt. Je mag rekenen op deskundig advies over de opbouw van een boeiend gesprek, de integratie in je overkoepelende marketingstrategie, de aansluiting bij je overige kanalen, …

Wat denk je? Kom je het eens uitproberen? Dat kan! Neem hier contact op voor een vrijblijvende korte demo. Daarin laten we je kennismaken met de installatie en de technologie, zodat je een degelijk idee hebt van the look & feel.

Bekijk hier alvast onze flyer! 

As a subsidiary of Orange Belgium, it is vital for us to have a base of operations in every region of the country, where we can receive our partners in complete freedom and give our employees the necessary support. Thanks to its enormous flexibility and versatility, TechLounge Antwerp has become an indispensable factor in our business concept!

Tim Willekens
Smart Services Network

Toon meer