thuiswerken vs coworking

Netwerken in een coworking space - wat zijn de voordelen?


Vandaag de dag zijn er veel verschillende manieren om online te netwerken via social media kanalen, 
maar wat is er beter dan contacten op te bouwen binnen je eigen kantoorruimte ?

 

Coworking spaces bieden unieke netwerkmogelijkheden die traditionele kantoren niet hebben, omdat ze niet gelimiteerd zijn aan één specifiek bedrijf, of één industrie. In een coworking ruimte kunt u meerdere professionals ontmoeten met talloze verschillende achtergronden, die allemaal samen in één ruimte aanwezig zijn. In welke branche je ook werkzaam bent, de kans is groot dat je in een coworking ruimte een aantal mooie connecties kunt maken.

Een co-working space kan alleen zijn, wat de gebruikers ervan maken. En het kan zoveel meer zijn dan gewoon een plek om werk gedaan te krijgen. De mogelijkheid om te netwerken is één van de grote voordelen van coworking. Als het goed wordt gedaan, kan dit netwerken low-key zijn en net zo eenvoudig aanvoelen als een gesprek rond de koffieapparaat met nieuwe vrienden

In deze blogpost geven we je 5 redenen waarom netwerken in een coworking space top is!

 

02 21 picture2

Knoop een gesprek aan en wees benaderbaar

Of je nu een nieuweling of een ervaren coworker bent, netwerken is het grootste voordeel van een coworking ruimte. Betrokken raken bij de gemeenschap is de beste manier om nieuwe mensen, met dezelfde waarden en carrièredoelen, te ontmoeten. Het kan intimiderend zijn om met vreemden te praten, vooral in onze wereld die steeds meer online plaatsvindt, maar je kan beginnen door gewoon "hoi" te zeggen :)

Een perfecte plek om een gesprek aan te knopen met een collega is op de centrale koffieplek of misschien door een gesprek aan te knopen in de kopieerruimte door iets simpels te vragen als "Hoe lang ben je al lid?" Houd de aandacht gericht op het voeren van een gesprek, in plaats van op het zoeken naar een geschikt moment om jouw bedrijf te verkopen.  Als je nog steeds aarzelt of verlegen bent, vraag dan jouw community manager om introducties te vergemakkelijken.  Zij zullen je graag helpen!

Als je moeite doet om benaderbaar te zijn, is de kans groot dat je benaderd zult worden.  Breng een paar uur per dag door zonder je koptelefoon op, of werk op verschillende plekjes in de ruimte op verschillende dagen, zodat je jezelf omringt met nieuwe mensen.  Jezelf benaderbaar maken is een failproof manier om elke week met een paar nieuwe leden in contact te komen.

Deel jouw kennis

Deel kennis over jouw branche en jouw specifieke industrie. Dit kan zelfs nieuwe zakelijke kansen voor jullie beiden openen.   Het delen van jouw kennis kan niet alleen een collega helpen, maar ook leiden tot toekomstige winsten. Het is zeer waarschijnlijk dat je op een bepaald moment aan de ontvangende kant zult staan van nuttige kennis.


02 21 picture1

Deel de passie over jouw bedrijf

Er is een verschil tussen verkopen, en gewoon passie hebben voor wat je doet.  Wanneer je jouw passie voor wat je doet ten volle laat zien, wek je nieuwsgierigheid op en bouw je relaties op.

Misschien heeft de persoon met wie je praat geen behoefte om een van je diensten aan te schaffen. Maar als deze mensen het gevoel hebben dat je makkelijk en leuk bent om mee te praten, zullen ze je misschien wel aanbevelen bij anderen, net omdat ze je aardig vinden en behulpzaam willen zijn.

Wees een steun en toon interesse in anderen

Als je iemand ontmoet die je iets aanbiedt dat je nodig hebt, probeer het dan te ruilen voor iets dat de ander nodig heeft. Het voordeel van deze aanpak is dat andere leden van de co-working space misschien over jouw diensten horen.

Een van de beste manieren om te netwerken in een coworking space is door de mensen om je heen te helpen. Mensen zijn altijd op zoek naar hulp.  Coworking spaces zijn geweldig omdat ze samenwerking stimuleren, waardoor leden samen kunnen werken en problemen kunnen oplossen. Je vaardigheden gebruiken om anderen te helpen is een geweldige manier om je naam te vestigen in de gemeenschap.

 02 21 picture3

Woon community evenementen bij

Doe een poging om community evenementen en andere activiteiten die in je coworking space worden georganiseerd bij te wonen. De meeste coworking spaces doen hun best om community evenementen voor hun leden te plannen.  Dit zijn de perfecte momenten om te netwerken met je collega's. Niet alleen neemt een gepland evenement de druk van je af om organisch te netwerken, maar het is ook letterlijk ontworpen om leden met elkaar te laten praten. Probeer de evenementen bij te wonen die door je community manager worden georganiseerd en kijk wat voor gesprekken je kunt hebben met je collega's!

Als er geen workshops of evenementen plaatsvinden in jouw coworking space, waarom organiseer je er dan niet zelf één? Het kan een kleine workshop zijn met betrekking tot jouw vakgebied waar je jouw mede-coworking bedrijven kunt uitnodigen.

Een andere goede tip is om deel te nemen aan evenementen die door collega-huurders worden georganiseerd.

Misschien kan je zelfs meewerken door jezelf als gastspreker aan te bieden en jouw eigen activiteit te presenteren. Dit verbetert niet alleen de vindbaarheid van jouw merk, maar ook het potentieel om business te genereren.


Ben je klaar om te netwerken?

11 20 video recording picture 2

Tech.Lounge biedt je de perfecte omgeving om te netwerken in onze coworking space in Antwerpen en Brussel!

Begin jouw gesprek bij een heerlijke kop koffie aan onze Airstream Caravan!

Gedurende jouw werkdag kan je kiezen uit verschillende coworkingplekken verspreid over de coworkingruimte, zodat je andere coworkers van talloze verschillende achtergronden kan ontmoeten!

Of maak contact met gepassioneerde collega's via de networking community events waar je nieuwe professionele & persoonlijke vaardigheden kan leren om jouw volledige potentieel te ontplooien.

Don’ be a stranger en contacteer ons voor een bezoek aan onze coworking spaces in Antwerpen & Brussel!Bekijk hier de voordelen van Tech.Lounge Coworking!

As our team works remotely, I need a small office but also a place where I could occasionaly receive people in Brussels. The Tech.Lounge offers a good quality/price ratio and a nice working atmosphere. The personal attention of the staff is a delightful surprise!

Elisa Setién
EUMEPS

Toon meer