Sustainable coworking

Getuigenis: een dag in de coworking space van Tech.Lounge Antwerpen


Het was de Amerikaanse software-ontwikkelaar Brad Neuberg die in 2005 zijn eigen coworking space oprichtte als antwoord op de asociale, puur professionele kantoren van toen. Een nieuw werkconcept was geboren. Vandaag zijn coworking plekken razend populair in onze steden. Hoog tijd om Tech.Lounge, de high-tech coworking places in Antwerpen en Brussel, in real life te ontdekken! Een getuigenis van journalist Arn Borstlap.

8u30 Ik rijd de parking van coworking space Tech.Lounge Antwerpen op, gelegen in het BluePoint Business & conference Center. BluePoint is een all-in eventlocatie in de groene rand van Antwerpen – met ook locaties in Brussel en Luik - voorzien van een ruime boven- en ondergrondse parking. (ontdek de andere coworking locatie: Tech.Lounge Brussel)

8u35  Ting! Het belletje van de lift kondigt de 3de verdieping aan. Hier huist Tech.Lounge, de thuishaven van de coworkers, een dynamische en vibrerende werkomgeving met gedeelde werkplekken, vergaderzaaltjes, kantoren, een brainstorm room en gezellige ontspanningsruimtes. Ik loop langs de American bar voor een kop koffie en installeer me bij enkele andere coworkers aan de lange tafel. Ik plug de laptop in en duik in mijn mailbox. De werkdag kan beginnen!

03 22 Coworkingtafel hilde

 

Coworking space Antwerpen met aparte kantoren en vergaderruimtes

9u15 Voor een online meeting installeer ik me in een aparte vergaderzaal op de deur: ‘Not a bored room 2’ dat het Tech.Lounge team voor me vastlegde. Ik besef: coworking biedt de vrijheid om niet aan een kantoor gebonden te zijn, terwijl je toch over alle kantoorfaciliteiten beschikt.

 03 22 Not a bored room2

 

Coworking in Antwerpen met alle faciliteiten

Wat opvalt, het Tech.Lounge team denkt mee na over alle nodige dingen: extra schermen om te presenteren, flipcharts, sterke wifi, verschillende types meeting rooms, een digitale brainstorm room, focusruimtes en chill ruimtes om even te ontspannen, een video-opnamestudio en podcast-studio, enzovoort.

Daarnaast zijn er de extra’s zoals een centrale, bemande receptie, de optie om Tech.Lounge als virtueel kantoor te gebruiken, een gaming zone, een trendy dakterras, enzovoort.

Hier is alles om op-en-top te kunnen werken!

Lees hier meer over: Faciliteiten Tech.Lounge AntwerpenFaciliteiten Tech.Lounge Brussel

 

Netwerken is hier zo eenvoudig

11u30 Tijd voor iets anders. De informele en gezellige lounge zithoeken zijn ingericht met comfortabele zetels. Wie wil, gunt zichzelf hier een welverdiend moment van rust, een potje biljart, game of een plekje op het dakterras.

Een babbel met andere coworkers is nooit ver weg. Ik raak aan de praat met Eric Morren van Cruizy, een online platform voor cruises.

“Coworking bij Tech.Lounge is voor mij een stuk goedkoper dan een eigen kantoor huren,” zegt hij. “Ik heb een jaarcontract en kan hier coworken wanneer ik wil, ook tijdens het weekend of op feestdagen. Je kan ook voor een contract op maat gaan, bijvoorbeeld met een vaste dag in de week."

“Wat ik belangrijk vind: met hetzelfde pasje kan ik ook bij Tech.Lounge Brussel binnen.”

“Eigenlijk werk je hier dus net als op kantoor. Je wordt direct en vriendelijk onthaald, en er is altijd iemand bij wie je terechtkan. Via een centraal platform reserveer ik snel een meeting room of stel ik een vraag.”

“Bovendien kan je hier samen werken of kennismaken met andere mensen met verschillende achtergronden. Je kan er ook zaken mee doen. Ik leerde hier bijvoorbeeld een grafisch ontwerpster kennen die de vormgeving van onze brochure verzorgde.”

 03 22 pooltafel en lounge

Flexibele werkplek voor start-ups, ondernemers en bedrijven

Tech.Lounge is voor start-ups, ondernemers en bedrijven - klein en groot -  een prima en flexibele coworking space, zowel op vlak van financiële middelen als het uitbouwen van een zakelijk netwerk en dit in een werkomgeving die bovendien flexibel meegroeit. Bedrijven kunnen starten binnen deze Tech.Lounge coworking space – en later opschalen naar een serviced office of regulier privékantoor op dezelfde locatie.

Wat kost coworking Antwerpen bij Tech.Lounge? Een abonnement kan op dag-, maand- of jaarbasis, met de keuze tussen een vrij te kiezen desk of een gepersonaliseerde vaste werkplek in de coworking zone.

Bekijk hier de formules voor coworking met alle faciliteiten.

12u30 Ik vertrek naar een externe meeting en neem een fijne coworking-ervaring mee. Met deze gedeelde werkplek (shared office) krijg je toegang tot de essentie van Tech.Lounge: een stimulerende en hightech manier van werken. Makkelijk bereikbaar, snel parkeren en alles wordt voor je in orde gebracht. En met genoeg gelegenheden om met andere professionals in contact te komen.

Voor werksfeer en gezelligheid : een dikke 10!

03 22 Steven coworking

Op zoek naar een coworking space voor jouw organisatie?

 Nog eens op een rij wat je bij Tech.Lounge Antwerpen vindt:

 • Locatie ligt in een groene omgeving, buiten de lage emissiezone (ELZ) voor voertuigen.
 • Parkeergelegenheid zowel boven- als ondergronds met laadpalen voor elektrische wagens
 • Overdekte fietsenstalling
 • Centrale receptie voor bezoekers en leveringen
 • Hoge snelheid internet
 • Gratis koffie en water
 • On-site vergader- en evenementenzalen met cateringdienst
 • High-tech brainstorming lounge voor nieuwe projecten
 • Ontspanningszones met TV-hoek & open haard
 • Gaming zone met biljart
 • Trendy dakterras

Ontdek alle mogelijkheden van Tech.Lounge Antwerpen en Tech.Lounge Brussel !

Wil je graag komen coworken in Tech.Lounge ?

Neem contact met ons op!

03 22 dinneramerican

 

Ben je benieuwd welke oplossing Tech.Lounge/BluePoint voor jou in het gamma heeft?

Wil je graag de vele mogelijkheden en tariefformules bespreken? Of kom je graag vrijblijvend langs om met je eigen ogen je toekomstige kantoor te beoordelen?

Prima, we maken met plezier tijd voor al je vragen.

Laat van je horen via deze link, of neem contact op via +32 2 706 88 00. Tot gauw!


→ Tech.Lounge FacebookLinkedinInstagram and Twitter

Werken in de Tech.Lounge in Antwerpen betekent ontmoeten, rustig werken, creatief kunnen brainstormen, all in one! We kunnen er terecht om geconcentreerd te werken in een afgesloten kantoor, maar collega’s kiezen vaak voor een flexplek in de coworking area. De Tech.Lounge is een mooie en aangename werkplek, waar het leuk is om teamoverleg of een creatieve brainstorm te organiseren. De American diner is een ruime plek, waar je telkens weer spontaan andere gebruikers ontmoet.

Robrecht Janssens
Agoria

Toon meer