Coworking space

Hoe een mooie balans tussen in- en
ontspanning de werkprestaties verbetert


Stress op het werk - we zijn er helaas allemaal bekend mee. Meer nog: onze planning zit zo vol dat er voor ontspanning vaak simpelweg geen ruimte is. Jammer, want op tijd en stond een portie rust inlassen, is heilzaam voor je werkprestaties. Maar hoe zorg je voor voldoende ontspanning? Bij coworking space Tech.Lounge vind je de balans!

Overspanning tegengaan: het belang van ontspanning tijdens het werken

Begrijp ons niet verkeerd: een gezonde dosis stress is goed. Meer nog: . Het houdt ons bij de les, zorgt ervoor dat we ons werk op tijd gedaan krijgen, bevordert onze productiviteit op de werkvloer… Tot het dat laatste net niet meer doet. Want net zoals bij alle andere dingen in het leven is trop ook hier te veel.

Van te veel spanning blokkeer je namelijk. Wanneer je je lichaam en hoofd geen rust gunt, raakt je brein oververhit. Je haalt dingen door elkaar, werkt dingen maar half af, werkt niet meer op de meest efficiënte manier… Dat gevoel blijft niet op het werk, maar neem je overal mee. En dan hebben we het nog niet over de fysieke klachten die een overdosis stress met zich kan meebrengen.

Toch is er een simpele oplossing om stress tegen te gaan en zelfs nog liever te voorkomen: bouw voldoende momenten van ontspanning in tijdens het werken. Zorg ervoor dat je in je planning ruimte vrijlaat voor rust en informele gesprekken. Geloof ons: dat maakt een wereld van verschil voor jou als persoon maar ook je werkprestaties.

 

10 22 coworking picture1

 

Ontspanningstips voor aan je bureau en op je kantoor

Ontspannen tijdens het werken - klinkt allemaal erg mooi natuurlijk. Toch lijkt het vaak een grote stap om het dan ook effectief te doen tijdens je werkdag. Want hoe pak je dat concreet aan? Enkele kleine maar effectieve tips:

1. Plan niet al je tijd in

Soms moet je even tijd hebben om te ‘niksen’. Als je graag je dag indeelt - zorg er dan voor dat je in je agenda ook een ‘ademruimte’-blok vastzet. Zo ben je zeker van een dagelijks momentje ontspanning.

 

2. Vind een plek om tot rust te komen

Een lounge area & gaming zone, een parkje in de buurt... Het is belangrijk dat je even weg bent van je bureau wanneer je wil ontspannen.

 

3. Maak een ritueel van thee of koffie drinken

‘s Ochtends een lekkere koffie klaarmaken of een heerlijke kop thee zetten? Dat kan jouw ritueel worden zonder gestoord te worden.

 

4. Tel tot tien

Zit je even vast? Het helpt om even rustig in te ademen en tot tien te tellen. Zo gun je jezelf een mini-pauze.

 

5. Omring je met andere mensen

Even je hart luchten of over iets anders praten werkt ontspannend. Omring je dus met sociale contacten - collega’s, vrienden...

Werk je alleen of volledig remote? Dan is de coworking space Tech.Lounge misschien wel iets voor jou, je kan er netwerken bij een lekkere kop koffie of thee.

 

6. Ga even sporten

Toch zin in iets actiefs? Van een middagloopje of stevige wandeling kikker je meteen op. Bonus: bij Tech.Lounge kan je je meteen verfrissen met een heerlijke douche achteraf.

 

7. Zoek de natuur op

Even frisse lucht opsnuiven kan deugd doen. Ga een paar minuten in de zon zitten op een terras bijvoorbeeld, maak een ommetje…

10 22 coworking picture2

TechLounge: de ideale coworking space voor in- én ontspanning

Zoek jij een werkplek waar zowel in- als ontspanning centraal staan? Bij Tech.Lounge ben je aan het juiste adres.

Je kan hier niet alleen komen coworken in onze coworking spaces - hallo sociale factor! - je kan ook een serviced office huren.

 

Interesse? We denken graag samen met jou na over je ideale werkplek!

 

You may also be interested in this …

 

Follow us on social media!
→ Tech.Lounge FacebookLinkedinInstagram and Twitter

The Tech.Lounge offers the personal space, safety and hygiene that the new working reality demands while maintaining the office's social function.
It is a cosy place to be with many supporting facilities such as meeting rooms, a classroom and a Do-IT-Yourself recording studio.
We also enjoy a first-class service from the administrative and technical BluePoint staff.

Cathy Suykens
Cyber Security Coalition asbl/vzw

Toon meer