Duurzaam coworken

Tech.Lounge: een duurzame coworking space


Oplaadpunten voor elektrische wagens, zonnepanelen, energievriendelijk licht en een afkeer van plastic afval. Het is coworking space Tech.Lounge menens met het milieu. Onze coworkers vinden hier niet alleen een plek waar ze zich thuis voelen, gefocust en creatief kunnen zijn, ze werken 100% ecovriendelijk in een duurzame high-tech omgeving.

Door de recente klimaatgrillen en de mondiale aandacht voor alles wat er met onze planeet gebeurt, krijgt de klimaat- en milieuproblematiek (eindelijk) de aandacht die ze verdient. Ook bij coworking space Tech.Lounge, dat al een tijd bekend staat als één van de duurzaamste coworking plekken in Antwerpen & Brussel. Als starter, ondernemer, kmo, multinational of federatie heb je hier alle tools om je werk zo planeetvriendelijk te doen.

Gratis dag coworking Antwerpen-Brussel

 

Duurzaam coworken, wat betekent dat voor Tech.Lounge?

Delen van werkplekken (shared office)

Wie op zoek is naar een duurzame coworking plek in Antwerpen of Brussel komt al snel bij Tech.Lounge uit. Coworkers delen samen een werkruimte, voorraden en tools waardoor ze elementaire verspilling tegengaan. Als er geen coworking spaces waren geweest, zouden de bedrijven vanuit hun afzonderlijke kantoren hebben gewerkt, waardoor het gebruik van extra kantoorruimte zou zijn toegenomen. Bekijk hier de prijzen van de werkplekken.

Tech.Lounge is een all-inclusive werkomgeving met alle faciliteiten zoals vergaderzalen, privékantoren en loungeplekken. Dankzij flexibele huurperiodes kan je je werkplek gemakkelijk aanpassen aan de fase waarin je bedrijf zich bevindt. Je hoeft niet telkens te verkassen naar een andere locatie wanneer je, om welke reden ook, meer of minder ‘space’ nodig hebt. Je switcht gewoon naar een kleinere of grotere omgeving in Tech.Lounge. Dit is flexibel werken, terwijl je ook jouw duurzame steentje bijdraagt door het gebruik van de ruimten tot een minimum te beperken.

 

Een shared office

 

Groen woon-werkverkeer

Onze belofte van een milieubewuste werkplek vertaalt zich in de nabijheid van metro-, trein- en busstations in Antwerpen en Brussel. Omdat je onze coworking spaces makkelijk met het openbaar vervoer kan bereiken, verminderen ze het vervuilende werkverkeer en de CO2-uitstoot.

Bovendien kan je ervoor kiezen om je medewerkers (enkele dagen per week) dichter bij huis te laten werken in een coworking space, ook dat spaart wegkilometers en uitstoot uit.  

De Tech.Lounge coworking spaces hebben:

 • Parking voor fietsen en elektrische scooters
 • Nieuwe oplaadstations voor elektrische auto’s
 • Elektrische scooters voor coworkers die bijvoorbeeld snel een boodschap willen gaan doen

Plastic afval vermijden

We willen zo weinig mogelijk afval produceren bij Tech.Lounge coworking. Onze coworkers gebruiken gefilterd kraantjeswater en glazen herbruikbare waterflessen. Zo vermijden we plastic afval.

Koffiezetapparaat met biobonen

Koffie en coworking zijn onafscheidelijk (voor sommigen een onmisbare voorwaarde). Onze koffiezetapparaten beperken de afvalproductie tot een minimum. We gebruiken uitsluitend fairtrade biokoffie, koffie waar iedereen dus eerlijk voor betaald wordt. 

 

Duurzaam op de werkvloer

 

Recycling in coworking spaces

In onze coworking ruimten en ook in onze keukens en lounges staan recyclagebakken voor restafval, pmd en papier. Wij zijn geen voorstander van wegwerp: tijdens de lunch gebruiken we gewone borden en bestek en we verkiezen mokken boven wegwerpbekers. 

In samenwerking met Recupel zamelen we e-waste en batterijen in. We nemen elk jaar deel aan de internationale ‘E-waste dag’ en vergroten met posters, nieuwsbrieven en social media het bewustzijn voor recyclage, energieverbruik en afvalsortering bij coworkers en medewerkers. 

Zuinig zijn met water en elektriciteit

Energiezuinig en waterbesparend, is het motto. Onze waterbesparende kranen en ‘low-flush’ toiletten minderen het waterverbruik.

Onnodige verlichting is verspilling, toch? Bewegingssensoren zorgen ervoor dat onze werkruimten niet nodeloos verlicht zijn als niemand ze gebruikt.

En ook:

 • Energievriendelijke LED verlichting met een langere levensduur.
 • Veel natuurlijk licht in onze coworking spaces, optimaal voor de gezondheid.
 • Zonnepanelen op het dak

Green Key label

Het internationale Green Key label geeft richting aan onze missie van ecovriendelijk werken. Zowel Tech.Lounge Antwerpen als Tech.Lounge Brussel, beide gevestigd bij BluePoint, werden beloond met dit label voor milieuvriendelijke coworking en meeting spaces. Hierbij behoren onder andere:

 • Bewustmaking van medewerkers om zorg te dragen voor het milieu
 • Ecologische schoonmaakmiddelen
 • Renovatieprojecten die rekening houden met het eco-label.
 • Zo weinig mogelijk afval
 • Biologisch afbreekbare verpakkingen

Heb je een idee? Stuur het gerust door!

Wil je mee nadenken over hoe we jouw coworking space nog groener kunnen maken? Geef je ideeën door via marketing@bluepoint.be. Samen bouwen aan de coworking die jou en ons het beste vertegenwoordigt.

Praktisch

Met een Tech.Lounge abonnement heb je toegang tot de coworking spaces in Antwerpen en Brussel. Verhoog je productiviteit met onze flexibele coworking formules!

De Tech.Lounge biedt ons alles wat we nodig hebben: een inspirerende werkomgeving, goede wifi, een dakterras voor een ontspannende lunch en alles wat we professioneel nodig hebben om ons werkt te doen.  Met als kers op de taart: geweldige ondersteuning van de professionele staff. 

Patricia Oeyen
The Recruiters Academy

Toon meer