thuiswerken vs coworking

Coworking na COVID-19: waarom coworking zal floreren!


Ons dagelijks leven zal zeker blijvend veranderen door de huidige pandemie, en coworking zal daar een belangrijk onderdeel van zijn!

Als we kijken naar de leegstaande winkels, kantoren en werkplekken in de steden, zijn we allemaal gedwongen om de manier waarop we leven en zaken doen te heroverwegen, en uit te zoeken wat wel en wat niet zal werken in de toekomst.

Coworking biedt unieke voordelen die nog waardevoller en breder bekend zullen worden naarmate we herstellen en vooruitgaan.  Werknemers beginnen te kijken naar de veranderingen die ze in de toekomst kunnen maken om gezondheid, veiligheid en productiviteit in evenwicht te brengen.  Voor grote en kleine bedrijven, ondernemers, werknemers en freelancers worden coworkingruimtes de nieuwe norm.

 

Wat is coworking?

Coworking biedt een alternatief voor traditionele huur- en werkvormen. Op basis van flexibiliteit als kernwaarde, kunnen bedrijven en individuen zich inschrijven voor lidmaatschappen voor korte tot middellange termijn om zo toegang te krijgen tot de ruimtes die zij nodig hebben en te profiteren van alle middelen die hen ter beschikking staan.

Of u nu op zoek bent naar een kantoor voor uw team, een enkel bureau 1-2 dagen per week, of een goed uitgeruste ruimte om ontmoetingen (met  gepaste social distancing) met klanten te houden, coworking-ruimtes bieden de perfecte oplossing.

Veel coworking ruimtes hebben ook voorzieningen in hun lidmaatschappen, zoals gedeelde keukenruimte, eigen restaurants, mediastudio's, en andere faciliteiten die allemaal ter uwer beschikking staan!

 

11 20 video recording picture 3

 

Hoe worden coworkingruimtes in de toekomst veiliger?

Coronavirus heeft nieuwe sociale protocollen (zoals social distancing), hygiëneverwachtingen en prioriteiten voor individuen en bedrijven gecreëerd.

Coworking ruimtes hebben gewerkt om te evolueren en deze nieuwe prioriteiten en het waarborgen van de leden veiligheid, gezondheid en productiviteit te garanderen in de toekomst.

Met nieuwe fysieke afstandssignalisatie, verscherpte reinigingsschema's, beschikbaarheid van ontsmettingsmiddelen en antibacteriële producten hebben coworkingruimtes elke ruimte aangepast om meer ruimte per persoon en een veiligere werkdag te bieden.

 01 21 banner picture 1

 

Waarom zijn coworkingruimtes beter voor individuen en teams?

Coworking lidmaatschappen zijn inclusief alle nutsvoorzieningen, voorzieningen en onderhoudskosten.  Ze bieden een alternatief voor lange huurovereenkomsten die niet de flexibiliteit bieden die bedrijven en particulieren nodig hebben.

Nu we een nieuwe toekomst tegemoet gaan, heeft coworking het enorme voordeel dat het zich kan aanpassen, waarbij social distancing wordt geïntegreerd in de indeling van de ruimte, en een verscheidenheid aan break-out en flexibele ruimtes de leden in staat stellen om deel uit te maken van een gemeenschap, terwijl ze toch veilig en productief kunnen blijven werken.

Uw coworkingruimte zal ook alle procedures, normen en aannemers beheren, zodat uw ruimte zo hygiënisch mogelijk is, uw medewerkers en collega’s opgeleid worden bij nieuwe richtlijnen en er middelen beschikbaar zijn om een schone en veilige ruimte voor u te creëren om elke dag te werken.

 

01 21 banner picture 3

Hier zijn enkele redenen waarom coworking succesvol is!

  • Werken op afstand komt vaker voor

Door de noodzaak van social distancing tijdens de COVID-19 pandemie, was er een enorme toename van het werken op afstand.  Sommige bedrijven zijn zich bewust van de voordelen van werken op afstand en nemen dit op in hun bedrijfsstrategie voor de lange termijn. Coworking ruimtes zijn een ideale plek om op afstand te werken en om sociale afstand te blijven houden.  Coworking overwint het isolement van thuiswerken en de risico's van een kantoor of bedrijfspand waar social distancing moeilijk te realiseren is.

  • Thuiswerken is niet altijd ideaal

Sommige taken zijn niet zo productief in een thuisomgeving en sommige werknemers vinden het moeilijk om zich thuis te concentreren.  Het is niet gemakkelijk om gefocust te blijven met afleidingen zoals kinderen en huisdieren, koken en schoonmaken die uw aandacht vragen.  Coworking ruimtes bieden telewerkers een professionele en toch betaalbare werkplek met alle voorzieningen van een kantoor.

  • Coworkingruimtes zijn kostenefficiënter dan traditionele kantoorruimte

Het huren van kantoorruimte is voor de meeste bedrijven een enorme kostenpost.  Coworking ruimtes bieden betaalbare optie en bieden meubilair, Wi-Fi, zakelijke diensten, toegang tot vergaderzalen en parkeerplaatsen.

  • Coworkingspaces met meerdere vestigingen zorgen voor een betere toegankelijkheid

Coworking spaces met meerdere vestigingen bieden meer keuze in het woon-werkverkeer.  Werknemers kunnen tijd en geld besparen door de dichtstbijzijnde vestiging te kiezen of de vestiging met de snelste route.  Dit maakt coworking tot een milieuvriendelijke en verantwoorde kantooroptie.

  • Coworking biedt bedrijven meer flexibiliteit

De nasleep van COVID-19 is een onzekere tijd die veel bedrijven zal dwingen tot herstructurering.  Gelukkig zijn de coworkingruimtes volledig flexibel.  Als u het personeelsbestand moet uitbreiden of inkrimpen, hoeft u geen andere ruimte te huren of zich zorgen te maken over het meubilair en de uitrusting.

 


Coworking bij Tech.Lounge!

11 20 video recording picture 2

Bij Tech.Lounge bieden we ruime, comfortabele en goed uitgeruste coworkingruimtes in Antwerpen & Brussel!

Onze coworkingruimtes zijn uitgerust met de nieuwste technologische toepassingen. Ze bieden vaste en flexibele werkruimtes, privékantoren, vergaderruimtes, ontspannings- en netwerkruimtes, een brainstormruimte, een opnamestudio en een volledig digitale trainingsruimte. 

Maak kennis met Tech.Lounge en haar trendy werkplekken! 
Contacteer ons via marketing@bluepoint.be of +32 2 706 88 00 

 

Contacteer ons voor een gratis coworking proefdag in Antwerpen of Brussel!

Positive Thinking Company voelt zich al een aantal jaren thuis bij Tech Lounge/ Bluepoint in Antwerpen. Een gezellige en multifunctionele ontvangstlocatie, met een ideale ligging & up-to-date accommodatie. Daarbovenop hebben ze ook een tof & behulpzaam team. Wij zijn dus een tevreden partner.

Mattias Van de Poel
Positive Thinking Company

Toon meer